Welke onderdelen heb je nodig voor voor een stevige houten schutting?

Een goede schutting is er een die lang meegaat. Je schutting moet stevig zijn. Je wilt niet dat je je tuinhek na een stevig windje van de straat moet halen. Tijdens de plaatsing moet je ervoor zorgen dat je schutting stevig is. Dit zijn de onderdelen die je ervoor nodig hebt. Lees verder!

Ingang

Het pronkstuk van de schutting is natuurlijk je tuindeur. Je wilt niet dat deze uit elkaar valt op het moment dat je de poort een keer uit je handen laat glippen. Ook moet er een goed slot op zitten waarmee je ongewenste indringers buiten kunt houden. Een stevige houten tuindeur is vaak erg zwaar. Het frame waar de poort aan vast komt te hangen moet dan ook stevig zijn. Stevigheid is niet alles. Je tuindeur moet bij de rest van de schutting passen. 

Bevestiging

Sterke palen staan aan de basis van een stevige schutting. Het is de fundering waar alle kracht op komt te staan tijdens slechte weersomstandigheden. Je palen moeten bestand zijn tegen vocht en insecten. Je slaat ze immers de grond in waar ze meer met deze omstandigheden te maken krijgen. Je kan zelf wel raden wat er gebeurd op het moment dat deze palen aan de onderkant gaan rotten. Daarnaast kun je het beste de palen verankeren met beton. Dit zorgt voor extra stevigheid. Net zoals bij je huis is een goede fundering cruciaal voor de stevigheid.

Schermen

De schermen die je aan de palen vast maakt, bepalen voor een groot deel hoe de schutting in zijn totaliteit eruit gaat zien. Hoe je die schermen vorm wilt geven, is volledig persoonlijke voorkeur. Een houten schutting kun je niet in ontzettend veel verschillende kleuren krijgen. De kleur van de schermen hangen voornamelijk af van het soort hout dat je kiest en of je het hout nog in de olie of beits zet. Voor de stevigheid is het net als de palen belangrijk dat het hout lang mee gaat. De schermen moeten ook goed bestendig zijn tegen de weersomstandigheden. Om dit te verbeteren, kun je het besten afdekkappen aan de bovenkant van de schutting monteren. Dit zorgt ervoor dat er geen zonlicht, vocht of vuil de plank binnen kan treden. De kopse kanten van een plank zijn namelijk extra gevoelig voor deze omstandigheden. Dus, ben je momenteel op zoek naar een stevige houten schutting? Let dan zeker op de tips in dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *