Zo zorg je voor je tuin

Het onderhouden van je tuin is belangrijk, echter kan het toch veel tijd en energie vragen. Dus hoe kan je op een goed en eenvoudige manier je tuin verzorgen? Zo kun je met een accu bosmaaier ontzettend eenvoudig je gras maaien!  Verder is het goed om te weten wat voor soort bemesting je het beste kunt gebruiken voor je tuin, en hoe je simpel je je tuin water kunt geven. Hieronder staat alles op een rijtje.

Goed tuingereedschap

Of je nu gaat klussen of in de tuin bezig bent, het is super belangrijk om goed gereedschap te hebben.  Zo kun je met Ego accu tuingereedschap je tuin super goed onderhouden. Snoeien, knippen, maaien en zagen, alles kan. Om bepaalde dingen makkelijk te maken is het slim om goed gereedschap te hebben. Zo kun je goed en veilig klussen in de tuin. Ook maakt het onderhoud een stuk makkelijker. Je kunt bijvoorbeeld je gazon eenvoudig onderhouden. Met een goede maaier gaat dit een stuk sneller en scheelt het je dus veel tijd!

De juiste bemesting

Wanneer je een tuintje hebt en hier planten en bloemen hebt staan, is het belangrijk om de grond te bemesten. Mest heeft voedingsstoffen die de grond opneemt en vervolgens omzet naar andere stoffen die je planten nodig hebben om goed te groeien en bloeien. Je kunt organische en niet organische mest halen. Niet organische mest is gemaakt in een fabriek en heeft vaak schadelijke stoffen in zich. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor je planten, maar vaak zijn ze dit voor insecten. Sommige insecten, zoals bladluis, wil je natuurlijk niet in je tuin hebben. Maar je houdt dan ook andere insecten zoals lieveheersbeestje uit je tuin. En deze zijn juist goed voor tuin. Daarom is het van belang dat je goed onderzoek doet naar het soort mest dat je gebruikt.

Water besparen met regenwater

Dagen waarop het regent zijn super fijn omdat je dan niet je planten water hoeft te geven. Een ander voordeel aan deze dagen, is dat je het regenwater kunt opvangen. Zet een emmer in de tuin en vang het water op. Je kunt vervolgens dit water gebruiken om je planten water te geven. Je vermindert zo je watergebruik waardoor je wat geld bespaart. Ook is regenwater vaak gezonder voor je tuin in tegenstelling tot kraanwater. Kraanwater kan bijvoorbeeld meer kalk bevatten dan regenwater. Hierdoor is het water uit de kraan minder goed voor de planten. Met deze eenvoudige tips kun je beter voor je tuin zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *