Waar moet je op letten bij het kopen van een grasmaaier?

Als je een tuin hebt, of een ander stuk grond met gras, dan zul je het gras natuurlijk regelmatig moeten maaien. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten grasmaaiers die je kunt gebruiken om je gras goed bij te houden. Voor grote oppervlakken kun je bijvoorbeeld een zitmaaier aanschaffen, maar voor kleine oppervlaktes wil je misschien juist een grasmaaier die comfortabel in gebruik, niet te zwaar en wendbaar is. Zo is de Stiga accu grasmaaier bijvoorbeeld zeer geschikt voor kleine oppervlaktes omdat hij licht van gewicht en makkelijk wendbaar is. In onderstaand artikel lees je meer over waar je op kunt letten bij de aanschaf van een geschikte grasmaaier.

Kies voor een draadloze grasmaaier

Omdat je in je tuin niet altijd een stopcontact hebt, is het aan te raden om te kiezen voor een draadloze grasmaaier die je altijd kunt opladen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een grasmaaier met een snoer en eventueel gebruik maken van een verlengsnoer. Toch is dit niet altijd de beste optie, omdat het snoer in de knoop kan raken tijdens het vele draaien bij het gras maaien. Of je komt er tijdens het maaien achter dat het snoer niet lang genoeg is om het gehele oppervlak mee te kunnen maaien. Ook kan het snoer snel beschadigen omdat er aan getrokken wordt tijdens het maaien of omdat je er per ongeluk overheen rijdt.

Verschillende maaihoogtes

Kijk bij de aanschaf van een nieuwe grasmaaier ook naar de verschillende standen die mogelijkheid zijn op  de grasmaaier. De standen zijn gekoppeld aan de maaihoogte van het gras. Bedenk dus van te voren welke maaihoogte jij voor je gras geschikt vindt. Bedenk ook dat de geschikte hoogte van het gras per seizoen kan verschillen. Als je hier nog niet veel vanaf weet, is het handig om hier van te voren wat meer informatie over te verzamelen. Op deze manier weet je hoe je de grasmaaier het beste kunt instellen. 

Milieuvriendelijk grasmaaien 

Misschien vind je het belangrijk dat de grasmaaier die jij aanschaft ook goed is voor het milieu. In dat geval is de Stiga accu grasmaaier een goede optie Deze grasmaaier maakt namelijk minder geluid dan reguliere grasmaaiers en zorgt daardoor voor veel minder geluidsoverlast. Ook werkt deze grasmaaier op batterijen in plaats op andere, minder milieuvriendelijke manieren zoals bijvoorbeeld op benzine. Natuurlijk kun je er ook nog voor kiezen om oplaadbare batterijen te gebruiken voor de grasmaaier. Deze zijn uiteraard nog milieuvriendelijker. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *