Wat voor heren schoenen moet je dragen tijdens een formeel event?

Bij het bijwonen van een formeel evenement, zoals een bedrijfsfeest of bruiloft, moet je vaak rekening houden met een dresscode die voorschrijft welke soort kleding en schoenen gepast zijn voor het feest. Als je weinig ervaring hebt met dresscodes of niet bekend bent met de verschillende soorten dresscodes, kan het lastig zijn om te weten wat wel en niet geschikt is om te dragen. Gelukkig bieden veel schoenenmerken formele schoenen aan, zoals Magnanni, dat een uitgebreide collectie handgemaakte Spaanse schoenen heeft. Magnanni schoenen zijn perfect voor formele evenementen, maar het kan nog steeds lastig zijn om te bepalen welk soort schoen het meest geschikt is. De vraag die dan ook rijst is: welke soort schoen is perfect voor een formeel evenement?

Oxfords:

Bij Magnanni kun je diverse veterschoenen vinden, waaronder de oxford, die bekendstaat als dé formele herenschoen. Oxfords zijn echte klassiekers met een gesloten vetersysteem. Ze worden vervaardigd uit één stuk leer, waardoor strakke lijnen ontstaan die een nette en formele uitstraling creëren. Oxfords worden meestal in volledig zwart gedragen tijdens formele gelegenheden, zoals bruiloften of begrafenissen, maar ook bij formele feesten of sollicitaties zijn ze perfect geschikt. Of je ze nu onder een compleet pak draagt of alleen met een nette broek, Oxfords voegen een chique touch toe aan elke outfit.

Loafers: 

Hoewel loafers minder formeel zijn dan oxfords, bieden ze wel meer comfort. Dankzij de lage instap zijn ze gemakkelijk aan te trekken, aangezien er geen veters of ritsen aan te pas komen. Hierdoor staan ze ook wel bekend als instapschoenen. Hoewel sommigen ze niet als formele schoenen beschouwen, hangt dit volledig af van het uiterlijk van de schoen en de outfit waarbij ze gedragen worden. Leren loafers met gouden of zilveren accenten, gespen of zelfs kwastjes geven bijvoorbeeld een formeler karakter aan de schoen. Ze zijn perfect geschikt voor een formeel evenement wanneer ze gecombineerd worden met een pak, maar ook onder een overhemd en pantalon staan ze elegant. Loafers zijn dus een meer toegankelijke vorm van formele schoenen en daarom een populaire keuze.

Leren sneakers: 

Een verrassende schoenkeuze voor een formeel evenement zijn leren sneakers. Deze moderne variant van de klassieke sneaker heeft een chique uitstraling en is verkrijgbaar bij Magnanni. Leren sneakers zijn perfect geschikt voor een modern en casual evenement. De minimalistische, maar toch stijlvolle look zorgt voor comfort tijdens het dragen. Kortom, een ideale keuze voor een ontspannen maar toch trendy gelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *