Dit is wat je moet weten over de watersportverzekering

De watersportverzekering is een verzekering die potentieel zeer interessant kan zijn om af te sluiten door mensen die zelf eigenaar zijn van een boot. Wanneer je ervoor hebt gekozen om een bepaald type boot te kopen is het uiteraard niet meer dan logisch dat je de waarde van die boot zo optimaal mogelijk zal willen laten dekken. Dat kan alleen maar door het afsluiten van een passende verzekering. In de praktijk blijkt dat heel wat mensen uiteindelijk toch de keuze maken om deze verzekering niet af te sluiten. Dat is vooral het gevolg van het feit dat er geen sprake bij is van een wettelijke verplichting. Dat mag dan inderdaad wel zo zijn, toch is het zo dat een watersportverzekering afsluiten de nodige zeer belangrijke voordelen met zich meebrengt. Ontdek op deze pagina alles wat je moet weten over deze toch wel interessante verzekering.

Wat is de watersportverzekering eigenlijk?

Zoals de naam van deze verzekering al aangeeft geldt voor de watersportverzekering dat ze een verzekering is die zich richt op alle activiteiten die te maken hebben met de watersport. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze er tijdens hun leven op een bepaald moment voor kiezen om over te gaan tot het kopen van een boot. Wanneer dat gebeurt zal je tot de vaststelling komen dat je voor het kopen van een dergelijke boot rekening zal moeten houden met bepaalde kosten. Eenmaal deze kosten zijn gemaakt is het vooral de bedoeling om deze waarde zo goed mogelijk te beschermen. Het afsluiten van een verzekering is wat dat betreft uiteraard een absolute must.

Wat dekt deze verzekering dan eigenlijk precies?

Welke dekkingen er door een watersportverzekering worden aangeboden is sterk afhankelijk van het type verzekering in kwestie. Heb je er bijvoorbeeld voor gekozen om louter en alleen een WA-verzekering af te sluiten? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat er alleen maar schade zal worden gedekt welke wordt aangericht ten opzichte van derden met je boot. Ondanks deze beperkte dekking is het toch wel degelijk zo dat deze watersportverzekering een niet onaanzienlijke populariteit geniet. Dat is vooral het gevolg van de volgende eigenschappen die ze heeft:

  1. De verzekeringspremie is de voordeligste op de markt;
  2. Je voldoet aan de wettelijke verplichting in verschillende landen;

Dit gezegd hebbende brengt de WA watersportverzekering natuurlijk ook een niet onbelangrijk nadeel met zich mee. Het is namelijk zo dat je hierbij niet kan rekenen op de tussenkomst van de verzekeraar op het ogenblik dat er sprake is van opgelopen schade aan de eigen boot. Wil je daar wel op kunnen rekenen? Dan zal je moeten kiezen voor het afsluiten van een meer uitgebreide verzekering. Het gaat hierbij dan vooral om de WA+ beperkt of de WA+ volledige casco exemplaren.

Hoe interessant is het afsluiten van deze verzekering?

Ervoor kiezen om een watersportverzekering af te sluiten is in de praktijk ontzettend interessant en ook zeer belangrijk. Enkel en alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om potentiƫle schade aan je boot in te laten dekken. Bovendien zal je ook tot de vaststelling komen dat de bootverzekering in bepaalde vakantielanden wel degelijk wettelijk verplicht is. Dit zijn stuk voor stuk alvast goede redenen om ervoor te kiezen om een dergelijke verzekering af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *