Europese bestemmingen-santorini-oia

Tips voor Europese bestemmingen

Wil je op vakantie binnen Europa, maar weet je nog niet naar welke Europese bestemming je wilt? Dat is best logisch, want er zijn zó veel bestemmingen waar je naartoe kunt! Je kunt kiezen tussen stedentrips, strandvakanties, wintersport en rondreizen. Hieronder vind je een aantal bestemmingen in Europa die zeker het bezoeken waard zijn!

Santorini

Santorini is één van de meest trendy eilanden van Griekenland. Dit Griekse eiland is onderdeel van de eilandengroep Cycladen. Santorini is ook één van de meest iconische plekjes van Griekenland. Dat komt door de typisch witte dorpjes met gebouwen met blauwe koepels. De witgekleurde huizen liggen aan charmante smalle straatjes waar je heerlijk in kunt dwalen. Een mooi voorbeeld van zo’n wit dorp op Santorini is Fira. Dit dorp is tegen een heuvel opgebouwd waardoor je een geweldig uitzicht hebt over de Middellandse Zee. Je ziet er naast iedere avond een mooie zonsondergang ook de vulkanische oorsprong van het eiland. ’s Avonds is het leuk om iedere dag een andere taverne uit te zoeken en typisch Griekse gerechten te proeven. Beleef een romantische vakantie op Santorini!

Toscane

Italië is een groot land in Zuid-Europa. Er zijn veel verschillende regio’s met afwisselende landschappen. Eén van de mooiste regio’s van Italië is Toscane. Dat komt vanwege de grootse kunststeden, authentieke dorpen, culinaire restaurants, schitterende wijngaarden en groene glooiende landschappen met boerderijen (agriturismo’s). Niet-te-missen hoogtepunten in Toscane zijn de dorpen Lucca, San Gimignano, de toren van Pisa, het Uffizi museum in Florence en de middeleeuwse stad Siena. Daarnaast is een trip door de mooie Chianti-streek een aanrader vol iconische landschappen die Toscane kenmerken. Bekijk een roadtrip route in Toscane

Ibiza

Als er één Europese bestemming niet vergeten mag worden dan is het wel Ibiza. Dit Spaanse eiland ligt in de Middellandse Zee en is samen met Mallorca, Menorca en Formentera onderdeel van de eilandengroep Balearen. Veel mensen zien Ibiza als een feesteiland. Dat klopt ook zeker in bepaalde gebieden zoals Playa d’en Bossa en San Antonio waar de discotheken voor het oprapen liggen. Toch zijn er ook veel badplaatsen op Ibiza waar je een rustige vakantie kunt beleven. Vooral het noorden van Ibiza is verrassend groen. Met een huurauto kun je allerlei afgelegen baaitjes opzoeken, een keertje naar de hippiemarkt en uiteraard het witgekleurde Ibiza-Stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *