Decoreren met gouden accenten

Decoreren met gouden accenten is al heel lang populair en wordt geassocieerd met koninklijke macht en rijkdom. Het kan er wel overdreven en smakeloos uitzien als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Een beetje goud kan echter een warme sfeer geven aan moderne interieurs met neutrale kleuren en zorgen voor wat extra elegantie. Je kunt gouden accenten zoals een klok goud gebruiken in verschillende kamers, zoals de keuken en slaapkamer, om je huis een chique uitstraling te geven.

Gouden spiegel

Een gouden spiegel als decoratie kan echt een mooie aanvulling zijn in elke kamer. Met zijn glinsterende gouden frame ziet het er meteen heel luxe uit. Of je het nu in de gang, woonkamer, slaapkamer of zelfs de badkamer plaatst, een gouden spiegel trekt meteen de aandacht en zorgt voor een stijlvolle eyecatcher. Ook past het gouden accent van de spiegel goed bij verschillende kleuren en stijlen, dus het is een veelzijdige keuze.

Combineer met marine blauw

In de eetkamer zorgt de diepe, intense marine blauwe verf op de muren voor een sterk contrast met de gouden accenten. De warme goudkleurige accenten passen ook goed bij andere donkere en rijke kleuren, zoals houtskool, groen, bruin of diepzwart.

Past perfect bij zwart wit

Om een zwart-wit kleurenschema aan te vullen, is er niets beter dan gouden accenten met een gele tint. Hang bijvoorbeeld een drietal foto’s op in goudkleurige lijsten, samen met een bureaulamp, een hanglamp en een bureaustoel. Hierdoor wordt er wat glans en licht toegevoegd aan een woonkamer met een specifieke indeling.

Combineer met bloemenpatronen

Combineer het met gedurfde bloemenpatronen. Gouden accenten kunnen heel goed samengaan met opvallende patronen, zoals de muur bedekt met een groot bloemenbehang in de slaapkamer. Goudkleurige beugels aan het slanke hemelbed en goudkleurige bedlampjes en nachtkastjes zorgen voor warmte en brengen balans aan tussen de donkere tinten van het behang.

Maak een statement

Maak een statement. Een manier om goud accenten te gebruiken en echt op te vallen, is door te focussen op één opvallend element. In een keuken springt een glanzend gouden kookeiland meteen in het oog en wordt het het middelpunt van de ruimte. Vooral als je witte muren in een ingetogen Scandinavische stijl hebt van de rest van de keuken, voelt een gouden element niet te overdreven aan. Er zijn dus verschillende manieren om goud te verwerken in je interieur. Heb jij al ideeën gekregen? Speel met wat accenten voor het beste resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *