Als je haar maar goed zit

Naast een goede outfit, kan het voor veel mensen erg belangrijk zijn hoe hun haar zit. Sommige mensen komen een heel eind met een haarborstel of hun handen, maar voor andere mensen kost het haar nou eenmaal wat meer werk. Ieder haartype is anders, waardoor er voor iedereen andere producten zijn die beter zullen werken. Iemand met krullen zal andere producten gebruiken dan iemand met stijl haar en hetzelfde geldt voor mensen die dikker haar hebben dan mensen die dunner haar hebben. Gelukkig zijn er op de markt genoeg producten te vinden waar jij een hele haarroutine mee kunt beginnen, maar wat zijn nou de juiste producten?

Het juiste haartype

Om te bepalen welke producten je het beste kunt gebruiken, is het eerst handig om te weten welk haartype jij hebt. Aan de hand hiervan kun je bekijken wat je nodig denkt te hebben of hulp inschakelen van een expert die je precies kan vertellen wat je het beste kunt gebruiken. Hoogstwaarschijnlijk is het algemeen bekend dat je bepaalde producten beter niet in je haar kunt gebruiken en dat je het beste zo min mogelijk gebruik kunt maken van hitteproducten. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan en heeft iedereen toch een paar stappen die altijd onderdeel uit zullen maken van de haarroutine.

Goede verzorging

Je kunt nog wel zoveel producten voor je haar gebruiken, maar de basis ligt bij een goede verzorging van je haar. Hiervoor zijn ook genoeg producten die kunnen helpen bij haarverzorging. Aan de hand van eigen ervaring kun je een beetje bepalen welke producten het beste voor jou werken, maar als je nog niet eerder bepaalde producten hebt geprobeerd, kun je dit ook beoordelen aan de hand van ervaringen van anderen. Er zijn online genoeg reviews te vinden over bepaalde producten en het kan zijn dat jij er hetzelfde over denkt, of dat een bepaald product jou helemaal niet ligt. Daarnaast kun je ook in je eigen omgeving nagaan hoe bepaalde producten bij mensen bevallen. Met gezond haar zul je vanzelf merken dat het al een stuk beter zit en je op die manier ook al minder producten hoeft te gebruiken die juist schadelijk voor je haar kunnen zijn.

Extra stappen

Naast dat je hebt bepaald welk haartype je hebt, kan het ook nog voor komen dat er andere punten zijn waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van een gevoelige hoofdhuid. Sommige mensen kunnen niet alle producten hebben en krijgen daar juist last van. Speciaal voor mensen met een gevoelige hoofdhuid zijn er bepaalde producten die hierbij helpen en extra verzorging zullen bieden. Een gevoelige hoofdhuid kent echter allerlei verschillende factoren, dus verschilt het bij iedereen persoonlijk waar het vandaan komt. Bepaalde producten kunnen dan toch wel meewerken aan het proces om de gevoeligheid te minderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *